Skanzen kaland! – Nyomozás a Göcseji Falumúzeumban

A Göcseji Falumúzeum skanzen Zalaegerszegen. Ez volt az első szabadtéri múzeum Magyarországon, 1968-ban nyílt meg. A falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala folyó egyik holtága mellett terül el. A göcseji népi építkezés jeles példáit az eredeti helyén hagyott Hencz-féle vízimalom köré építették fel olyan elrendezésben, mintha egy 19. századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal.

Ebben a különleges miliőben vár mindenkit szeretettel a SINOSZ Zala és Vas Megyei Szervezete egy  hét állomásos nyomozós játékra!

A program a falumúzeum paraszti portáin fog zajlani.

Megismerhetjük a régi paraszti élet játékait, népviseletét, mindennapi teendőit, nehézségeit. A program végén úgy ebédelünk, mint a régi földműves emberek, mert együtt még a falat is jobban csúszik.

Mindenki hozzon magával jó étvágyat és vidámságot, a többit mi hozzárakjuk!

A 4-5 játékosból összeállt csapatok minden állomáson feladatot kapnak. A feladványok megfejtése, az egyes állomások teljesítése során forintokat gyűjthetnek, a győztes csapat az lesz, akinek tarsolya a legtöbb pénzt rejti.
A nyertes csapat értékes jutalomban részesül, valamint a szeptember 24-i országos siketek világnapi rendezvényen egy újabb kihíváson képviselheti megyénket!

Programunkat tovább színesíti, hogy vendégeink lesznek a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének tagjai, akiket szeretettel és örömmel fogadunk nyomozós játékunkban. A korábban megrendezett Savaria-kaland után folytatódik a nyomozás.

A családtagokat is szívesen látjuk programunkon, de a vetélkedőben csak akkor tudnak részt venni, ha marad hely a csapatokban. SINOSZ-igazolvánnyal a belépés ingyenes tagjainknak és kísérőiknek is.
A kommunikációs akadálymentesítés a helyszínen biztosított.

IDŐPONT: 2022. szeptember 3. (szombat)

TALÁLKOZÓ: 10.00-kor a Göcseji Falumúzeum bejáratánál, cím: Zalaegerszeg, Falumúzeum u.

JELENTKEZÉS augusztus 30-ig a megyei ügyintézőknél:

Pummerné Gróf Katalin (Zala megye)

Patona Mária (Vas megye)

Mindenkit szeretettel várunk!

A program a SINOSZ SzÉP keretein belül, a Göcseji Falumúzeum támogatásával valósul meg.